Hoe begeleidt u werknemers naar een nieuwe functie?

Vroeger gaven medewerkers zelden een nieuwe wending aan hun loopbaan. Ze bleven liefst hun hele carrière lang binnen hetzelfde team en in dezelfde functie. Maar nu evolueren en veranderen organisaties in snel tempo. Dat vereist een grote flexibiliteit van het management en van iedere medewerker.

Zorg er daarom voor dat uw medewerkers nieuwe competenties verwerven en ontwikkelen. Stimuleer hen om de verantwoordelijkheid voor hun loopbaan op te nemen. En reik de nodige hulpmiddelen aan voor heroriëntering of aanpassing.

Misschien voelen uw medewerkers zich ook niet meer op hun plaats in hun huidige opdracht: ze willen bijvoorbeeld doorgroeien of kiezen voor een andere afdeling. Begeleid hen bij die interne mobiliteit. Zorg ervoor dat ze nieuwe interesses opbouwen en hun persoonlijkheid en talenten versterken. Wellicht vinden ze een functie die perfect bij hen past.

Waarom is opvolging bij interne mobiliteit een noodzaak?

Omdat niet alleen uw werknemers daar hun voordeel mee doen, maar uzelf ook. Een studie toont aan dat veel interne jobwijzigingen mislukken omdat er te weinig aandacht is voor het menselijke aspect. Stuurt en begeleidt u uw medewerkers in hun veranderingsproces? Dan versterkt dat hun motivatie en hun competenties. Zo vermijdt u rentabiliteitsdaling als gevolg van motivatieverlies.

Slecht veranderingsbeheer heeft vaak een negatieve impact op uw bedrijfskosten. Voelen uw medewerkers zich in de steek gelaten? Zijn ze minder gemotiveerd en betrokken? Dan worden ze gemakkelijker ziek. Misschien verlaten ze uw bedrijf zelfs. Dan moet u uw toevlucht nemen tot re-integratieprocedures of nieuwe aanwervingen. Twee dure oplossingen!

Samengevat: begeleiding van uw medewerkers helpt u om onmisbare talenten en competenties in huis te houden. Omdat u ze duurzaam tewerkstelt op de juiste plek.

Hoe gidst u uw medewerkers naar een nieuwe functie?

De HR-aanpak ‘inplacement’ bestaat uit een gepersonaliseerde aanpak waarbij iedere medewerker zich optimaal in een nieuwe functie inleeft.

Hij krijgt de kans om na te denken over zijn talenten, competenties en toekomstdromen. Zo ziet hij in dat een nieuwe functie bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen en tegelijk zijn loopbaan op de rails houdt.

Met inplacement beheren en begeleiden externe experten de interne veranderingsprocessen. Zij doen dat met meer afstand: dat maakt het mogelijk om reacties in goede banen te leiden en mogelijke complicaties te analyseren en deblokkeren.

Wilt u meer weten over het waarom van inplacement-opvolging voor uw werknemers? Bekijk dan dit filmpje.

Share on pinterest

Reacties

Toon reacties

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.