Hoe helpt yoga uw medewerkers om beter te werken?

Is voetbal niet echt uw ding? Probeer yoga! Steeds meer bedrijven investeren in het welzijn van hun medewerkers door te kiezen voor yoga op het werk. Door als werkgever yoga aan te bieden, helpt u uw medewerkers tijd en ruimte te maken voor zichzelf. Dat helpt hen om zich persoonlijk te ontwikkelen op een lichamelijke en geestelijke manier. De medewerkers krijgen een betere conditie, maar ook meer zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, focus en creativiteit. Een win-win voor medewerker en werkgever.

Waarom yoga uw medewerkers kan helpen om beter te werken

In een wereld die steeds sneller draait, nodigt yoga uw medewerkers uit om even stil te staan en pauze te nemen. Daarna zijn ze terug opgeladen en kunnen ze hun werk beter aanpakken.

Via een reeks houdingen, ademhalingsoefeningen en korte meditatiesessies leren uw medewerkers om prikkels beter te filteren en te verwerken.

De voordelen van yoga op de werkvloer

Yoga verlaagt stress

  • Door verschillende ademhalingstechnieken
  • Door bewust te bewegen

Yoga verhoogt de concentratie

  • Tijdens de yogahoudingen leren medewerkers zich concentreren op hun ademhaling en op hun lichaam. Daardoor trainen ze hun concentratievermogen

Yoga maakt bewust

  • In een yogales leren medewerkers bewuster te leven. Medewerkers staan positiever in het leven en ontwikkelen hun creativiteit

Yoga vergroot balans tussen werk en privé

  • Uw medewerkers sparen tijd uit als ze zich kunnen ontspannen op het werk. Dat vereenvoudigt het evenwicht tussen werkleven en privéleven. Het bedrijf is daardoor aantrekkelijk voor (nieuwe) medewerkers

Yoga stimuleert netwerken

  • Yoga op het werk creëert een informele ontmoetingsplek voor werknemers van verschillende diensten waar nieuwe netwerken uitgebouwd worden

Yoga gebruiken om digibesitas te voorkomen en sedentair gedrag te verminderen

Inzetten op yoga op het werk kan u als werkgever ook helpen om langdurige problemen aan te pakken. Zo kan je yoga gebruiken om sedentair gedrag te voorkomen of digibesitas tegen te gaan. Twee problemen die lijden tot een stijging van langdurig afwezigen en burn-outs in bedrijven.

Sedentair gedrag wil zeggen dat u lang en veel stilzit. Dat is ongezond. Yoga op het werk kan medewerkers helpen om tijdens hun werk meer te bewegen.

U lijdt aan digibesitas als u een altijd uw smartphone of uw tablet wil gebruiken. Zeven op de tien Vlamingen vinden dat ze te veel tijd besteden aan digitale toepassingen. Door de groei van het aantal communicatiekanalen en de manier waarop die worden ingezet krijgen medewerkers meer en meer prikkels binnen. Als uw medewerkers te veel prikkels binnen krijgen, dan raken ze sneller vermoeid en vermindert hun concentratie.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.