Hoe herkent u een workaholic?

Beste werkgever,

Vermoedelijk heeft u in uw team één of meerdere workaholics. En waarschijnlijk vindt u dit best ok. Zij zijn (of lijken toch) gemotiveerd, werken hard, u kan hen altijd iets vragen, zijn bereid om in te springen. Kortom, ideaal om in uw team te hebben.

Hoe leuk en gemakkelijk u dit ook vindt, toch denkt u best even na wat u doet met deze ‘perfecte hardwerkende gemotiveerde’ medewerkers. Want ook al lijken zij soms de ideale collega, toch is hier heel wat meer aan de hand. Want werkverslaafde medewerkers brengen ook heel wat risico’s met zich mee.

Workaholics zijn vaker kortaf, voelen zich slechter in hun vel, ervaren meer conflicten op het werk, meer problemen om werk en privéleven te integreren, meer huwelijksproblemen, en hebben minder goede sociale relaties buiten het werk. Ze zijn minder tevreden met hun werk en hun leven, krijgen meer negatieve reacties van anderen en functioneren sociaal minder goed, voelen zich vaker slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag, hebben meer stress, burn-out. Zijn fysiek en mentaal minder gezond en zijn vaker en langer ziek. En ook al werken ze meer, toch zijn ze niet persé productiever.

Hoe herkent u een workaholic?

  • Een workaholic werkt hard: u kan hem op vrijdagavond nog dringende taak geven om in het weekend af te werken.
  • Hij is altijd bezig en gehaast, vaak ongeduldig en geïrriteerd, neemt weinig lunchpauzes en zal gemakkelijk doorwerken als de collega’s al naar huis zijn.
  • Een workaholic heeft behoefte aan controle en succes, is halsstarrig en perfectionistisch en heeft vaak een laag gevoel van eigenwaarde.
  • Heeft vaak moeilijkheden op het werk om goede relaties aan te gaan.
  • Taken op het werk zal hij ook niet snel delegeren naar anderen, omdat hij zich alsmaar wil blijven bewijzen.
  • Hij heeft weinig oog voor zichzelf, heeft veel moeite om zich te ontspannen en te genieten.
  • Hij kan eerdere gesprekken of verplaatsingen van en naar een locatie vergeten omwille van vermoeidheid of zijn preoccupatie met werk.
  • Hij werkt vaak tegen deadlines aan, werkt aan veel taken tegelijkertijd en werkt door terwijl de collega’s al naar huis zijn.

Hard werken op zich is niet slecht

Belangrijk! Op zich is dit harde werken nog niet zo slecht. Wat wel nefast is, en vaak moelijker te observeren, is dat ze ook dwangmatig werken. Ze voelen zich bijvoorbeeld schuldig wanneer ze vrij nemen van hun werk en hebben het gevoel dat iets vanbinnen hen dwingt om hard te werken. Ook al vinden ze dat niet altijd prettig. Hard werken alleen is niet voldoende om een workaholic te zijn. Een echte workaholic kan zich niet of zeer moeilijk loskoppelen van het werk. Hij zal er constant aan denken. Ook al is hij niet aan het werk. Hij heeft een sterke, onbedwingbare en oncontroleerbare drive om hard te werken.

Hoe ziet u het verschil tussen een workaholic en een geëngageerde medewerker?

Share on pinterest

Reacties

Toon reacties

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.