Omkader uw medewerkers bij interne verschuivingen

Bedrijven voeren tegenwoordig steeds vaker aanpassingen door. Een organisatie kan op verschillende manieren op veranderingen inspelen en haar duurzaamheid in de markt zetten: ze kan kiezen voor fusie, overname of elke andere methode die gevolgen heeft voor haar interne structuur.

Bij belangrijke wijzigingen raken medewerkers soms het spoor bijster. Daarom moet u elke vernieuwing ondersteunen en uw werknemers naar hun nieuwe functie of nieuwe organisatie begeleiden. In een eerste fase zorgt u ervoor dat de medewerker inzicht krijgt in de veranderingen en die aanvaardt. Daarbij is het essentieel dat u duidelijk communiceert over wat de toekomst brengt en over de nieuwe arbeidscontext.

Gelukkig bestaan er HR-oplossingen om veranderingen voor te bereiden en uw medewerkers te ondersteunen.

Hoe stuurt u uw medewerkers bij een veranderingsproces?

Een throughplacement-traject laat de twee bedrijfsculturen waarmee uw medewerker te maken heeft, samenvloeien: zijn vroegere functionering en de wijziging die zijn plaats en functie in het bedrijf verandert. De doelstelling van throughplacement is om de medewerker te begeleiden, zijn vrees beter te kaderen en te begrijpen, en de barrières te doorbreken om uw medewerker gemotiveerder en enthousiaster te maken. Zo krijgt hij zin om zijn nieuwe rol en taken op te nemen.

Bij een intern veranderingsproces met directe gevolgen voor de werknemer, moet u bouwen op de drie pijlers van flexibele tewerkstelling: engagement, talentontwikkeling en de beheers- en innovatiecapaciteiten van uw medewerkers, of met andere woorden: hun veerkracht.

Een traject zoals throughplacement speelt precies in op deze drie pijlers. We werken eerst op motivatie en opde prestaties zodat uw medewerkers zich blijven engageren binnen de nieuwe organisatie. Zij leren ook de finesses van hun nieuwe job en ontdekken hoe ze hun talenten optimaal ontwikkelen. De finale doelstelling? Samen met hen de opportuniteiten definiëren die zich in hun nieuwe professionele omgeving aandienen.

Welke voordelen biedt throughplacement u als werkgever?

  • U vermijdt dat sommige medewerkers ten prooi vallen aan een burn-out of bore-out.
  • Uw medewerkers zijn gemotiveerder en zetten zich in voor de rentabiliteit van uw onderneming.
  • U verwerft de trouw van uw medewerkers en vermijdt zo de onkosten die samengaan met ontslag, aanwerving en opleiding.
  • U versterkt uw imago als werkgever, want u houdt uw werknemers in beweging, stimuleert en motiveert hen.
Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.