Wilt u het hele jaar door fitte medewerkers?

Misschien heeft u ook, net als een groot deel van uw medewerkers, goede voornemens gemaakt begin januari. Meer bewegen? Gezonder eten? Meer family time en minder smartphone? Meer lachen? Stoppen met roken?

Aan de start van een nieuw jaar staan veel mensen even stil bij wat ze voor zichzelf willen veranderen en stellen ze doelen. Uit onderzoek blijkt echter dat 25% hun goede voornemens al heeft opgegeven na 2 weken en 36% na een maand. Slechts 10% houdt hun goede voornemens minstens een jaar vol.

U zou dus kunnen denken: ik begin er beter niet aan. Niets is minder waar! Concrete doelen stellen helpt u om uw levensstijl te veranderen.

Investeer in het welzijn van uw medewerkers

Meer en meer bedrijven beseffen dat werken rond gezondheid voordelen heeft: een daling van afwezigheden, een stijging van de productiviteit, een betere sfeer op het werk en een boost voor het imago van het bedrijf. Nu we de war for talent meer voelen en er meer medewerkers zijn met overgewicht, een burn-out en langdurige afwezigheid is het essentieel om in te zetten op gezondheid. De stelling ‘wij zijn niet verantwoordelijkheid voor de gezondheid en levensstijl van onze medewerkers’ is achterhaald. Werkgevers hebben er alleen maar voordelen bij om in te zetten op de gezondheid van medewerkers.

Aangezien er nu heel wat  medewerkers zijn die hun goede voornemers al hebben opgegeven, is dit het ideale moment om hen aan te moedigen en te ondersteunen om die voornemens weer op te nemen. Onderzoek toont aan dat medewerkers die steun krijgen om hun doelstellingen te realiseren vijf keer meer kans hebben op slagen dan medewerkers die een verandering willen realiseren zonder hulp.

Ondanks de voordelen van investeren in de gezondheid van uw medewerkers, horen we vaak dat investeren in gezondheid een kost is. Dan geef ik graag mee dat elke euro die u investeert in gezondheid, zorgt voor een daling van de kosten van absenteïsme. Het is dus een investering die loont.

Toffe initiatieven voor iedereen!

Bovendien hoef u niet alles zelf te bedenken. Er zijn de bestaande initiatieven waar u als bedrijf gratis aan kunt deelnemen: 10.000 stappen, dagen zonder klagen, tournée minérale

Zelfs met een beperkt budget is het mogelijk om mooie projecten uit te werken. Daar heb ik als manager Vitality al vaak mooie voorbeelden van gezien in verschillende bedrijven. Bij Securex geeft een medewerker elke donderdag yogales tijdens de middagpauze.

Bij Alpro zag ik nog een mooi voorbeeld. Tijdens de wintermaanden maken medewerkers elke week verse soep. De recepten delen ze met hun collega’s en de opbrengst van de verkoop gaat naar Kom op tegen Kanker. Zo zet men zich samen in voor een goed doel en werkt men aan de gezondheid en het groepsgevoel.

Bij VTI Sint Lucas in Menen, een technische school, gaan de leerkrachten dit jaar elke week aan de slag met een uitdaging op vlak van gezondheid. Eén leerkracht neemt het initiatief en kiest elke week een uitdaging. Die uitdagingen worden in de leraarskamer gelegd. Zo is er een jaar lang elke week aandacht voor verschillende aspecten van gezondheid.

Ik ben er zeker van dat u ook u in uw bedrijf medewerkers heeft met een drive voor gezondheid. Zij kunnen  een ambassadeursrol opnemen en hun collega’s motiveren en ondersteunen om samen hun goede voornemens vol te houden. Zo zorgt u ervoor dat meer dan 10% van uw medewerkers op het einde van het jaar hun goede voornemens heeft gerealiseerd.

Vanuit mijn rol motiveer ik u ook graag, hier alvast 2 uitdagingen waarmee u in uw bedrijf aan de slag kan. Wilt u de volledige challenge ontdekken? Contacteer ons.

Share on pinterest

Reacties

Toon reacties

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.