Zo helpt u uw medewerkers omgaan met de stress die ze ervaren voor én na hun vakantie

De zomervakantie is al een weekje begonnen. En net zoals ik, popelen de meeste werknemers wellicht al om hun koffers te pakken. Het lijkt dan ook een algemene tendens op de werkvloer: iedereen wacht in spanning op zijn verlof en telt de dagen af. Toch is dat niet voor iedereen zo. Sommige werknemers kijken zelfs op tegen dit moment van het jaar. En zouden hun werk zelfs liever niet onderbreken voor vakantie.

Drie op vier medewerkers zeggen dat ze harder moeten werken dan gewoonlijk in de aanloop naar en vlak na hun vakantie – dat toonde een studie van Securex vorige zomer aan. En dat geldt ook voor mij. Maar de resultaten waren nog sterker: bijna 48 procent ervaart in die periodes zoveel stress dat ze zich afvragen of verlof wel zin heeft.

Vakantie en ontspanning zijn nochtans cruciaal. Zo zei arbeidsgeneesheer Philippe Kiss vorig jaar: “Na een grote inspanning of zware mentale of lichamelijke druk, heeft iedereen behoefte aan recuperatie. Schuif je die altijd maar voor je uit? Dan blijft de nood toenemen en dreigen problemen zoals depressie en burn-out. Vakanties zijn onmisbaar voor het lichaam om zich te herstellen.

Wilt u die situatie vermijden en uw medewerkers aansporen om in alle rust op vakantie te vertrekken? Met deze raad helpt u hen:

1. Plaats geen deadlines vlak voor of na een vakantie.

2. Schenk uw medewerkers voldoende autonomie, zodat ze hun werk eigenhandig kunnen schikken rond hun verlofperiode.

3. Werk aan een bedrijfssfeer waarin iedereen elkaar helpt. En spring flexibel om met planningen. Op die manier kunnen medewerkers vlot werk van hun collega’s overnemen of in elk geval een minimale permanentie voorzien.

4. Help medewerkers om hun werklast beter te beheren.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.