Waaraan moet u denken om het jaar op een serene wijze af te sluiten?

De tijd vliegt voorbij… Alle laatste administratieve stappen liggen bijna achter u. Als zelfstandige is het belangrijk om het jaar goed af te sluiten. Wij bieden u daarom tijdens deze eindejaarsperiode een checklist om niets te vergeten, en om de overgang van oud naar nieuw op een serene wijze te vieren!

Herbekijk uw doelstellingen

Bent u er na twaalf maanden van hard werken in geslaagd om uw doelstellingen te concretiseren? Heeft uw tactiek geloond? De maand december is de uitgelezen maand om achterom te kijken en een stand van zaken op te maken van al uw successen.

Leer van uw fouten

… en verbeter wat kan! Dit punt is van cruciaal belang om uw werkwijze beter te begrijpen en om de fouten die in het verleden werden gemaakt niet nog eens te maken. Ook nu is de positieve alchemie tussen u en uw klanten van essentieel belang.

Bepaal uw grenzen

U bent niet bovenmenselijk en niemand vraagt u dat ook! Bepaalde periodes van het jaar hebt u misschien het gevoel gehad dat u de pedalen kwijt was en dat u niets meer onder controle had. Nu krijgt u de gelegenheid om u te hernemen en te bepalen wat er moet verbeterd worden. Uw tijd beter beheren impliceert ook dat u pauzeert en kiest voor een welverdiende vakantie. Denk daaraan.

Bedenk nieuwe diensten

Nieuwe ideeën voor een nieuw jaar! Bedenk nieuwe ideeën en test nieuwe manieren om uw prospecten te verleiden. Verras ze!

Verzorg uw (toekomstige) klanten

Denk aan uw klanten: stuur hen een nieuwjaarskaartje, via e-mail of met de post. Die kleine attentie zal hen enorm veel plezier doen.

Breng uw rekeningen in orde

U bent er het hele jaar mee bezig met uw boekhouder. Er zouden dus geen verrassingen mogen zijn. Maar denk eraan om al uw rekeningen te controleren, u blijft alleen verantwoordelijk voor uw financiën!

Volg nieuwe regels op de voet

De arbeidswetgeving wordt beïnvloed door tal van beslissingen afkomstig van de verschillende regeringen van ons land. Het is altijd goed om aandachtig te luisteren, zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Beleef qualitytime met uw gezin

Dat is wellicht het belangrijkste punt van onze checklist. Na een periode van intens werken moet u ook kunnen uitrusten met uw gezin en met uw naasten. Het is de beste manier om uw batterijen terug op te laden vooraleer een nieuw jaar te starten vol uitdagingen.

Wij wensen u alvast prachtige eindejaarsfeesten toe. Graag tot in januari voor een stand van zaken van uw goede voornemens voor de komende 12 maanden!

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.