Waarom is het een goed idee om een nieuw bedrijf in België te beginnen?

Bent u al zelfstandige? Of wilt u het worden? Goed nieuws: België is een ideaal land voor ondernemers.

In dit artikel leggen we u de voordelen uit van een bedrijf opstarten in België. En ook de nadelen.

Welke troeven heeft België voor ondernemers?

Een eerste punt: Brussel geldt als het politieke en economische hart van de Europese Unie. En België als een centraal en internationaal beslissingscentrum.

Het resultaat? België is een van de beste landen om te investeren. De belangrijkste Europese markten en leveranciers zijn vanuit Brussel heel gemakkelijk bereikbaar. Bovendien staat België bekend voor zijn open economie zonder handelsbelemmeringen.

Wilt u personeel aanwerven? Belgen hebben een uitstekende reputatie als hooggekwalificeerde werknemers. En zijn befaamd omdat ze innovatief, flexibel en ondernemend zijn.

Tot slot: Belgische werknemers hebben meestal een brede talenkennis dankzij hun hoge opleidingsniveau.

Troeven, maar ook plichten

Wilt u personeel aanwerven? Dan moet u weten dat u een aantal verplichtingen moet nakomen. Zoals: u mag uw werknemers niet minder betalen dan het minimumloon. Hou ook rekening met flink wat werknemersvoordelen die deel uitmaken van de arbeidsovereenkomst – zoals vakantiegeld, dertiende maand, hospitalisatieverzekering of maaltijdcheques.

Bovendien moet u voor uw werknemers een arbeidsongevallenverzekering afsluiten.

Enkele sprekende cijfers

De voordelen wegen door. Zo blijft België een geschikt land voor ondernemerschap. Enkele cijfers illustreren dat:

  • Meer dan 1000 internationale, openbare en privéinstellingen hebben hun maatschappelijke zetel of permanent secretariaat in België.
  • Ons land herbergt ook een fors aantal Europese en internationale instellingen en meer dan 2000 multinationals.
  • België is een ideale uitvalsbasis voor de Europese consumentenmarkt. Vanuit ons land bereikt u vlot meer dan 500 miljoen consumenten in een straal van 800 kilometer.

Samengevat: uw idee om in België een onderneming te starten, houdt meer dan steek. Wil u er nog meer over weten? Hebt u al een bedrijf en wilt u op de hoogte blijven van de sociale wetgeving? Of overweegt u als buitenlander om uw onderneming in België te vestigen? Neem een kijkje op ons  webinar of neem contact op met be.lance@securex.be.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.