« Bij Securex zijn we allemaal ambassadeur »

We vroegen aan de mensen van Securex om een merkambassadeur te selecteren. Iemand die het merk intern en extern uitdraagt. Wie zijn die mensen en wat maakt hen tot het perfecte uithangbord voor hun organisatie?

Charlotte Martot werkt sinds 2013 bij Securex, haar eerste werkgever, waar ze als talent coördinator werkt binnen het hr-team. Ze houdt zich bezig met aanwerving en selectie, talent management en het organiseren van opleidingen. Daarnaast maakt ze deel uit van het team management trainees en werkt ze ook aan projecten buiten het hr-team.

Wat maakt haar tot merkambassadeur?

“Ik voel me erg betrokken bij mijn werk en dat gevoel wil ik graag delen met de mensen. Het is leuk werken bij Securex. Ik doe mijn job heel graag, ik krijg kansen om me te ontwikkelen en ik vertel daar graag over. Wil ik mensen overtuigen om hier te komen werken?  Uiteraard, maar het initiatief moet nog altijd van de mensen zelf komen. Vergelijk het met een restaurant waar ik enthousiast over ben. Daar zal ik mijn vrienden over vertellen, maar ik kan ze niet verplichten om daar te gaan eten.”

Hoe doet ze het?

“Het begint op het werk zelf. Mijn collega’s noemen me – terecht – een optimist. Iedereen heeft natuurlijk goede en slechte dagen, maar ik probeer daar zo goed mogelijk mee om te gaan en dat uit te stralen naar mijn collega’s. Met een grote glimlach binnenkomen heeft een fijn effect op je omgeving. Het zorgt voor een goede vibe in het team waarin ik werk en het geeft iedereen zin om hetzelfde te doen. Wij babbelen ook op een heel natuurlijke manier over Securex en onze rol daarin. Zo worden we allemaal een beetje ambassadeur. Zo gaat het trouwens met alles bij Securex: als wij software ontwikkelen voor een klant, zullen we die altijd eerst intern uittesten. Zo is het ook met mijn merkambassadeurschap: door intern een netwerk op te bouwen en veel met de mensen te praten, deel ik de goesting om hier te werken.”

Charlotte schrijft blogs, verstuurt tweets, is actief op LinkedIn. Zit daar een plan achter?

“We hebben drie verschillende blogs. Met het team communicatie heb ik afgesproken om voor Life@Securex te schrijven. Dat kan gaan over waarom ik mijn job graag doe. Maar ook waarom het belangrijk is een goede motivatiebrief te schrijven, hoe je dat doet en waarom wij dat bij Securex verwachten. Het kan dus gaan over een breed gedragen visie of een persoonlijk gevoel, zolang het andere mensen kan inspireren. Iedereen binnen Securex kan en mag trouwens een blog schrijven. Voor het gepubliceerd wordt, stelt het team communicatie eventueel veranderingen voor, die in overleg worden doorgevoerd.”

Bronnen: Mark Magazine – TEKST: Jan Bosteels – FOTO: Bart Dewaele

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.