De mobiliteit van onze collega’s in 5 portretten – 4

Bij Securex besteden we veel aandacht aan de mobiliteit en flexibiliteit van onze werknemers. Naar aanleiding van de week van de mobiliteit hebben we beslist om jou vijf collega’s voor te stellen die slechts sporadisch gebruikmaken van de auto voor hun woon-werkverplaatsingen. Uiteraard kan niet iedereen de auto thuis in de garage laten staan. Maar misschien zullen deze vijf collega’s jou inspiratie bezorgen zodat ook jij met de fiets, de trein te voet of zelfs met de step zou komen werken.

Met de fiets of de trein naar het werk gaan is voor mij echte vrijheid. Met de trein ben ik vrij flexibel wat vertrekuur betreft. Twee treinen per uur zijn ruim voldoende om mijn dagplanning op te maken. Met de fiets is het heel eenvoudig: je vertrekt wanneer je wilt! Zo ben ik vrij te vertrekken wanneer ik wil en te genieten van de route langs het kanaal en de spoorlijn. Het voelt een beetje alsof ik nog op vakantie ben. Een echt moment van ontspanning.

Aan het woord is onze collega Nique De Kelver, Client Advisor Expert. Zij deelt haar ervaring met ons. Nique probeert immers voor variatie te zorgen in haar verplaatsingen. De trein en de fiets zijn oplossingen die haar het best liggen.

Maar wie is Nique eigenlijk?

Nique De Kelver maakt sinds kort deel uit van het team van Securex. Ze woont in de buurt van Leuven. Dankzij deze flexibiliteit kan zij ofwel de trein nemen, als het regent, ofwel de fiets wanneer het droger is. Nique voegt er zelfs aan toe dat met de trein gaan werken voor haar evenveel tijd in beslag neemt als met de fiets. Verbazend, niet?

In het begin waren de redenen voor haar beslissing om niet met de auto te gaan werken eerder van praktische aard. Er zijn immers maar weinig vrije parkeerplaatsen en de stadsparkings zijn vrij duur.

Nique raadt zonder aarzelen iedereen die dat kan aan gebruik te maken van het openbaar vervoer of te genieten van het mooie weer door met de fiets te gaan werken. Op die manier zijn de files verleden tijd.

Spreekt dit portret jou ook aan en heeft het je ook zin gegeven om eens iets nieuws te proberen? Gebruik jij al een alternatief vervoermiddel om naar het werk te gaan? Aarzel niet om jouw ervaringen met ons te delen door een commentaar te posten. Morgen delen we de ervaring van een andere collega, en het alternatief dat hij/zij gevonden heeft om zich naar het werk te begeven.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.