“Doctoreren, is dat niets voor jou?” Toch eerst even testen.

Elk jaar geeft “Securex HR Research” enkele stagiaires de kans op een eerste professionele ervaring als Junior HR Researcher. Die stages blijken waardevol. Stagiaires krijgen de kans om samen met ervaren stagebegeleiders mee te werken aan boeiende en volwaardige onderzoeksprojecten. Zoals bijvoorbeeld het schrijven van onderzoeksrapporten, persberichten, blogartikels, gastcolleges mee voorbereiden en bijwonen, data verzamelen, panelstudies opzetten, bijwonen van seminaries, enz. De stagiaires nemen zelf ook verantwoordelijkheid voor die projecten en worden beschouwd als volwaardig “junior researcher”.

Dat een stage bij Securex Research loont, blijkt uit hun verhoogde inzetbaarheid: verschillende stagiaires begonnen na hun stage voltijds te werken voor Securex, of kregen een universitaire job aangeboden.

Hieronder vind je de getuigenis van Arne Vanderstukken. Hij deed zijn stage in het kader van zijn studies arbeids- en organisatiepsychologie aan de KULeuven. Na zijn stage begon hij aan een doctoraat aan de KULeuven.

“Doctoreren, is dat niks voor jou?” Met deze vraag overdonderde professor De Cuyper mij, ergens halverwege mijn eerste thesisjaar. Toch, ik? Een carrière in onderzoek? Had ik nog nooit over nagedacht, eigenlijk. Ik ging dan maar eens met doctorandi praten, keerde avondenlang de websites van de KULeuven en het FWO binnenstebuiten… en kreeg toch maar geen duidelijk beeld van het leven als onderzoeker. Er was maar één oplossing: ik moest het gewoon zelf ervaren! Toen ik later dat jaar zag dat Securex HR Research een stageplaats aanbood, leek me dat de uitgelezen kans om eens van de wondere academische wereld te proeven. Die kans heb ik gekregen, maar ook zoveel meer!

arne

Wat Securex HR Research zo bijzonder maakt als stageplaats, is het feit dat je eigenlijk niet als stagiair behandeld wordt. Je wordt gezien als junior researcher, als volwaardig lid van het team, waardoor je elke fase van het wetenschappelijk onderzoek kan doorlopen met veel ruimte voor eigen inbreng. Je kan actief deelnemen aan meetings, meeschrijven aan White Papers, en – de kers op de taart – je eigen onderzoekje van A tot Z uitwerken en rapporteren in een persbericht. Bovendien word je gedurende dit alles niet aan je lot overgelaten: Hermina, Heidi en de anderen staan steeds klaar om je te helpen en bij te sturen waar nodig. Door autonomie en ondersteuning te combineren, creëren ze een werkomgeving die ideaal is om competenties uit te bouwen. Je ontwikkelt er een neus voor onderzoeksvragen, leert er zelfstandig statistische analyses toepassen, scherpt je schrijfstijl aan, krijgt voeling met wat lezers zoeken in een paper, enzovoort. Deze competenties gebruik ik nog dagelijks, en hebben ongetwijfeld meegespeeld toen ik ging solliciteren voor mijn huidige job als doctorandus.

Een stage bij Securex HR Research doet je ook inzien dat onderzoek veel meer is dan enkel de kerntaak van studies uitvoeren en papers schrijven. Je kan er ook bevindingen communiceren naar practici, van gedachten wisselen met andere onderzoekers, en netwerken op conferenties. Ik heb er zelfs één van mijn promotoren voor het eerst ontmoet!

Kortom: aan iedereen die nieuwsgierig is naar onderzoek zou ik zeker aanraden om eens een kijkje te gaan nemen bij Securex HR Research. Je zal er geen spijt van krijgen!

Interesse in een stage bij HR Research in Leuven of Drongen? Stuur uw CV en motivatie naar hrresearch@securex.be.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.