Een interessante en motiverende uitdaging

Elk jaar geeft “Securex HR Research” enkele stagiaires de kans op een eerste professionele ervaring als Junior HR Researcher. Die stages blijken waardevol. Stagiaires krijgen de kans om samen met ervaren stagebegeleiders mee te werken aan boeiende en volwaardige onderzoeksprojecten.

Hieronder vind je de getuigenis van Guillaume.

“Toen ik mijn stage begon bij HR Research, kon ik meteen zelf een blogartikel beginnen te schrijven en helpen bij het afronden van de White Paper die kort na mijn komst zou verschijnen. Ik begreep dat ik, in tegenstelling tot andere stages waar de stagiair niet meer is dan een assistent, de kans zou krijgen om te werken aan mijn eigen projecten, en echte steun kon verlenen aan de andere leden van het team.

Tijdens de eerste weken werd ik heel goed omkaderd door mijn collega’s, die me de verschillende belangrijke punten konden uitleggen bij het schrijven van een duidelijk en beknopt wetenschappelijk document, met gebruik van een eenvoudige formulering zodat iedereen het kon begrijpen. Doordat ik directe feedback kreeg op het werk dat ik afleverde, kon ik al heel snel mezelf verbeteren, en kon ik altijd rekenen op hun tips om te leren werken met de verschillende tools die het team gebruikte om vragenlijsten te creëren of statistieken te beheren (Statistica, R, LimeSurvey, …). Zodra ik de tools onder de knie had, kreeg ik zelfs de kans om mijn eigen vaardigheden te testen door zelf collega-stagiairs op te leiden over het gebruik van LimeSurvey.

Mijn stage heeft me ook geleerd om zelf mijn tijd te beheren, want HR Research liet zijn stagiaires in grote mate vrij wat betreft de werkplek en werktijd. Zo kon ik leren mijn deadlines zelf te beheren en ervoor te zorgen dat het geleverde werk van goede kwaliteit en op tijd klaar was. Dankzij de teamvergaderingen kon ik efficiënt communiceren over de voortgang van mijn werk en rekening houden met de voortgang van anderen, en mijn hulp aanbieden indien nodig. Het team was voornamelijk Nederlandstalig, dus dat was een geweldige kans om mijn begrip van het Nederlands te verbeteren, maar ook om hen te helpen wanneer er een Franse vertaling nodig was.

Naast mijn schrijf- en onderzoekswerk bij HR Research kreeg ik ook de kans om deel te nemen aan de organisatie van de eerste Franstalige HR Board bij Securex, waardoor ik kon leren om verschillende mensen te coördineren, en kon ik een actieve rol spelen in het evenement zelf door het goede verloop ervan te beheren en een van de subgroepen mee te leiden. Dit evenement blijft voor mij het meest memorabele moment van mijn stage, omdat ik al mijn vaardigheden in de praktijk kon omzetten, zowel op het vlak van vooronderzoek als van samenwerking met verschillende mensen (andere onderzoekers, organisatoren, …) of om te zorgen voor een dynamische presentatie aan de deelnemers.

Over het algemeen is mijn ervaring bij HR Research zeer de moeite waard geweest, zowel wat betreft mijn vaardigheden als op menselijk niveau, want ik kon kennismaken met een team van mensen die een passie hebben voor hun werk en die openstaan en bereid waren om te helpen als dat nodig was. Op het einde van mijn stage gingen zelfs de deuren open voor een studentenjob in de zomer. Het is een ervaring die ik iedereen die op zoek is naar een interessante en motiverende uitdaging zou aanraden.”

Ben jij een onderzoeksdetective in wording? Zet jij graag al je opgedane kennis van de voorbije jaren en uit verschillende gebieden in? Sta je met raad en daad (en een snuif creativiteit) klaar voor collega’s en potentiële klanten? Dan is een stage als “Junior Researcher” bij Securex de kans om je talenten te tonen! Interesse in een stage bij HR Research in Leuven of Drongen? Mail:  hrresearch@securex.be

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.