Hardlopen, een hefboom voor de efficiëntie in een bedrijf?

Welzijn en gezond willen leven zijn twee begrippen die erg in zijn. Maar kan deze nieuwe levensstijl een troef vormen voor uw dagelijks werk? We vroegen ons meer bepaald af of hardlopen enig voordeel kan opleveren voor de efficiëntie van de werknemers. We hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de 20 kilometer van Brussel om al een eerste aanzet tot een antwoord te krijgen.

  • Een efficiënt middel tegen stress?

Hardlopen helpt je geest leeg te maken, aan andere dingen te denken, of zelfs helemaal niet te denken. Daarnaast verwijdert lopen slechte giftige stoffen uit je lichaam en doet het je bloeddruk dalen. Wanneer sommige werknemers sterk onder stress staan door hun werk, kunnen ze op die manier een pauze nemen en wat tot rust komen. Bij Securex maken heel wat collega’s gebruik van hun lunchpauze om te gaan lopen, een frisse neus te halen en verse lucht in te snuiven voordat ze efficiënter weer aan het werk gaan.

  • Schep een band

Hardlopen met collega’s schept een band. Jogging biedt de mogelijk om je te ontspannen, maar ook om elkaar te steunen en aan te moedigen. Dat zagen we op de 20 kilometer van Brussel, heel wat lopers gingen er in groep naartoe. Kan lopen zelfs dienen om een team te versterken?

  • Een managementtool?

Volgens socioloog Patrick Mignon zou sport een managementtool geworden zijn: “voor het bedrijf betekent dit dat er een sfeer gecreëerd wordt en daarnaast bestaat de idee dat sport leert om je grenzen te verleggen. Wat goed is in de sport moet ook in het bedrijf kunnen toegepast worden, dat leidt tot samenhang, een goede sfeer, een gezonde geest en jezelf overtreffen”, aldus Patrick Mignon.

Verschillende pistes lijken er dus op te wijzen dat lopen een gunstige impact heeft op de concentratie en zelfs op de efficiëntie van werknemers. Misschien is het zelfs een oplossing om met stress om te gaan? Je begrijpt wel dat het nu aan jou is!

We maken van dit artikel gebruik om de moed van onze collega’s die de 20 kilometer van Brussel gelopen hebben te feliciteren en hun moed in de verf te zetten. Dit jaar liep het team van Securex voor de Vredeseilanden. En als je nu al eens begon te trainen voor volgend jaar?

20 kilomètres2

Bron: BFM Business

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.