Een stage of een levensles? Door de ogen van een Securex-stagiair

Elk jaar geeft “Securex HR Research” enkele stagiaires de kans op een eerste professionele ervaring als Junior HR Researcher. Die stages blijken waardevol. Stagiaires krijgen de kans om samen met ervaren stagebegeleiders mee te werken aan boeiende en volwaardige onderzoeksprojecten.

Hieronder vind je de getuigenis van Simon.

«Dinsdag 3 september 2013. Het is zo één van die dagen dat ik niet snel zal vergeten: Mijn eerste officiële kennismaking met Securex als stagiair. Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. Met een bonzend hart afwachten hoe de stagebegeleiders en mede-stagiaires zouden reageren, in welk team ik zou terecht komen, welke opdrachten ik zou krijgen enzovoort. Ik vermoed dat elke stagiair wel met dezelfde gevoelens zijn/haar eerste werkplaats voor het eerst binnenstapt. Had ik verwacht dat ik zoveel zou bijleren op zeven maanden tijd? Ik denk het niet. Het is daarom dat ik nu ongeveer twee en een half jaar later met een vleugje nostalgie – en toch ook een licht gevoel van trots – terugkijk op dit avontuur.

Securex, Human Capital matters. Een mooie en sterke slogan, dat aantoont waar elk bedrijf, groot of klein, eigenlijk om zou moeten draaien. Eerlijk gezegd voor ik mijn zoektocht naar een stageplaats startte, had ik nog nooit van Securex gehoord. Tussen alle andere gekende bedrijfsnamen, waar je hoofd toch even van gaat duizelen, stond daar in één van die kolommetjes deze naam. Vanaf het eerste gesprek voelde ik al meteen een klik. Een (HR-)wereld die voor mij open ging. Open werkplaatsen, iedereen kiest waar ze willen zitten, hier en daar een plantje en eventueel zitballen in plaats van een gewone bureaustoel. Het zijn deze zaken die ik mij nog levendig kan herinneren. Securex was niet zoals andere bedrijven waar ik vakantiejobs had gedaan, met afgesloten kantoortjes tussen vier saaie witte muren. Nee, ik dacht daarentegen: Securex is een bedrijf dat zelf andere bedrijven wil aanmoedigen om in hun “human capital”te investeren. Door de eigen slogan als voorbeeld na te leven, slagen ze daar toch goed in.

Nu een mooi kantoor en een aangename werkomgeving zijn wel allemaal leuk, maar op zich dat kun je nog in vele andere bedrijven vinden. Er is toch één kenmerk van mijn stage, dat ik niet hoorde bij mijn medestudenten met andere stageplaatsen en waar Securex toch een grote voorloper is: Tijd- en plaatsonafhankelijk werken, ook wel het Nieuwe Werken genoemd. Dit hield in dat ik en mijn collega’s mocht kiezen waar en wanneer ik wilde werken. Dus als ik zag dat het buiten aan het sneeuwen was, zette ik mij een lekker warme tas chocomelk en bleef mooi op mijn kot werken. “Oei, files?” Ja, dan houd ik mijn vergadering wel online. “Oh nee, ik heb mij overslapen!” Geen probleem, dan werk ik vanavond een uurtje langer. Ik kan nog vele voorbeelden geven, maar ik was gewoon verrast door het grote gemak en flexibiliteit bij mijn begeleiders en collega’s. Die flexibiliteit brengt veel vrijheid mee, maar ga er ook verantwoordelijk mee om. Gebruik daarom deze vrijheid, maar misbruik ze niet. Ik denk dat ik dit Nieuwe Werken in andere bedrijven zal missen.

Nu de specifieke taken die ik heb gekregen, heeft mijn mede-stagiaire van toen al uitgeschreven. Ik beschrijf liever in welke omgeving ik deze heb uitgevoerd. Eerlijk gezegd, ik stelde hoge eisen en verwachtingen met betrekking tot de job. Wat ik in die zeven maand het leukste vond bij mijn job als Junior Researcher, was die vrijheid en flexibiliteit van Securex bij het uitvoeren van mijn projecten. Ik kreeg dan ook niet elke dag administratieve taakjes, maar eerder echte projecten waar ik meestal twee weken of soms zelfs een maand zoet mee was. Ik vond dat een hele uitdaging. Ik leerde erdoor mij verantwoordelijk op te stellen, een strakke planning te maken en creatieve oplossingen te zoeken. Ik had veel ruimte om die projecten met een persoonlijke toets in te vullen en aan te pakken.

Natuurlijk werd ik niet zomaar aan mijn lot overgelaten. Ik werd opgevangen door twee begeleiders en daarnaast ook een ervaren team dat elk probleem de baas kan.  Net als het thuis-kom-gevoel dat ik de eerste keer bij Securex had, had ik meteen ook een deel-van-het-team-gevoel. Het was dus niet dat ik werd gezien als de “incompetente stagiair”, maar wel als een collega die zelf een bepaalde visie heeft en zelf voorstellen mag doen over de projecten. Natuurlijk hebben de begeleiders wel de eindverantwoordelijkheid en stuurden ze bij waar nodig, maar ze luisterden ook wel naar mijn mening en naar die van andere junior researchers. Kortom, de vrijheid en flexibiliteit die ik merkte binnen Securex en binnen mijn job, merkte ik ook in de omgang binnen het team.

Als ik terugkijk naar mijn stage en hoe ik gegroeid ben in zeven maanden tijd, kan ik Securex en mijn begeleiders alleen maar bedanken. Het was een stage, maar voor mij is dit toch wel een levensles geweest. Het stopte niet bij alle taken gewoon uitvoeren. Het ging verder dan dat.  Ik heb geleerd hoe het werken van morgen eruit zal zien. Daarom wil ik graag deze getuigenis beëindigen met een quote waar ik mijn stageverslag in een ver verleden mee was begonnen: Je kunt een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf

Ben jij een onderzoeksdetective in wording? Zet jij graag al je opgedane kennis van de voorbije jaren en uit verschillende gebieden in? Sta je met raad en daad (en een snuif creativiteit) klaar voor collega’s en potentiële klanten? Dan is een stage als “Junior Researcher” bij Securex de kans om je talenten te tonen! Interesse in een stage bij HR Research in Leuven of Drongen? Mail:  hrresearch@securex.be

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.