You never get a second chance to make a first impression

Als kandidaat doe je je best om een goede eerste indruk na te laten bij je sollicitatiegesprek. De zenuwen zoveel mogelijk proberen te onderdrukken, want dit zou wel eens jouw toekomstige werkgever kunnen worden. Maar ook als werkgever vind ik dat het belangrijk is om een goede eerste indruk na te laten.

Als HR Officer hebben wij meestal als eerste contact met het potentieel nieuw talent van Securex. Ik vind het dan ook zeer belangrijk dat wij als bedrijf er alles aan doen om dat eerste contact zo vlot mogelijk te laten verlopen. Kandidaten hebben vaak gezonde zenuwen als ze op gesprek komen, het is dan ook onze taak om hen eerst op hun gemak te stellen, alvorens we een constructief gesprek kunnen aangaan…

Een aangename locatie om je gesprek te voeren is cruciaal, dit is namelijk het eerste contact dat jouw kandidaat met jouw onderneming heeft. Goed onthaal, koffietje, loungezetel, een relaxte sfeer voor een open gesprek. Als jouw kandidaat zich goed voelt, zal dat het gesprek alleen ten goede komen.

Een vlotte en open conversatie, zonder ingestudeerde toestanden en cliché-vragen en dit met voldoende oogcontact. Denk aan hoe je zelf zou willen behandeld worden tijdens een eerste gesprek met jouw toekomstige werkgever. De kracht van lichaamstaal is ook niet te onderschatten… Spreek je zelf enthousiast over jouw bedrijf, dan straalt dit automatisch af op je gesprekspartner. Straal energie uit en maak het gesprek levendig, een paar gebaren maken mag zeker, dat houdt het gesprek “in beweging”.

Het is de taak van de HR Officer binnen Securex om de kandidaat zoveel mogelijk te informeren over hun sollicitatie. Belangrijk is om op elk moment voldoende feedback te geven en open te staan voor vragen van kandidaten. Zelf wil ik dat mijn kandidaten het Securex gebouw verlaten met een goed gevoel, zonder vraagtekens over de job waarvoor ze solliciteren.

Share on pinterest

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.